dijous, 15 de maig del 2014

Un curs molt convuls


L'Associació d'Inspectors d'Educació de les Illes Balears (Adide) ha assegurat aquest dimarts durant la presentació de la seva nova Junta Directiva, que des de la Conselleria d'Educació “s'ha posat en perill la llibertat d'expressió amb determinades instruccions”. Així ho ha assegurat el nou president d'Adide, José Manuel Bar.
Bar ha posat com exemple que abans que existís la Llei de Símbols, Educació els encarregà que els inspectors retiressin els llaços quadribarrats, si bé els funcionaris s'hi negaren al no existir cap normativa que així ho exigís. El dret de vaga és un altra dels drets que no s'ha respectat “perquè s'han establert uns serveis mínims sense precedents”. Amb tot, Bar demanat “seny” als governants a qui ha assegurat que quan s'hi reuneixin “els hi direm tot per lleialtat institucional”.
Sobre el conflicte educatiu el president d'Adide ha assegurat que “des de l'inici de la democràcia no recordàvem un curs tan convuls”. I ha afegit que “el model de col·laboració amb que treballàvem amb la Conselleria s'ha trencat des de fa ja tres anys”.
Sobre el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL), Bar n'ha destacat “la precipitació i l'hostilitat amb què s'ha aplicat, en relació al model que coneixem”. I Pere Carrió, també la Junta ha confirmat que “ el TIL no s'aplica com diu la Conselleria. En tenen un desconeixement de a quants centres ho tenen normalitzat” i ha afegit que amb l'aplicació a més nivells del TIL el pròxim curs, “tornarà a passar el mateix que enguany”.
Pere Rios, membre de la Junta Directiva, ha destacat ha assegurat que “els inspectors no participaren en incoar els expedients dels directors de Menorca i que això ja és cosa de la Conselleria”.